Eşref OSMANAĞAOĞLU

Eşref Bey, bu vakfın, hiç bir zaman unutulmayacak sebeb-i vücudu ve hakiki kurucusudur.

1898 Yılında Hopa’da dünyaya geldi. Burada büyüdü ve evlendi. Bir ara İstanbul’a geldi ve yemiş iskelesinde nakliyecilik yaptı.

1950’li yıllarda zeki fakat fakir Anadolu gençlerinin dini tahsil yollarındaki ızdırabına şahit ve ortak oldu. O şöyle der: “Taşradan gelmiş fakir çocukların sefalet yuvalarını görmemi ısrarla bana ricada bulunanlar oldu. Araştırdım, yürekler acısı manzaralar gördüm. Lâl ve bîmecâl kaldım. Halden hale girdim. Bu sırada davet edildiğim bir akşam yemeğinde gördüğüm mükellef sofralarda o gençlerin burukluklarını yaşadım. Ve ansızın yüksek tonla kararımı açıkladım. Biri ev sahibi iki kişi kaydettim. Kur’an Kurslarına ve Yardım Derneği’nin temeli böylece atılmış oldu.”

İşte vakfımız, baş kurucusu rahmetli Eşref Bey’in zihninde ve fiilinde böylece doğar, gelişir ve nihayet 1973 yılında bu günkü ismiyle vakıflaşır.

esref amca

Eşref Bey sadece servetini bu vakfa bağışlamakla kalmaz, ömrünün 45 yılını da vakfederek sarsılmaz iradesi, güçlü azmi, örnek şahsiyeti ve takvasıyla 1986 yılına kadar, sabah namazından gecenin geç saatlerine dek çalışarak vakfın başkanlığını yürütür. Ondan alınması gereken çok ibretler vardır.

Nur içinde yatsın, Allah (C.C) kendisinden razı olsun.